تقویم روز
امروز چهارشنبه 23 بهمن ماه 1404 ساعت 09:46 ق ظ

چاپ مقاله عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی نیشابور در مجله معتبر European Journal of Clinical Nutrition - Nature

به گزارش خبرنگار وب­­دا، مقاله دکتر سید رضا میرحافظ عضو هیئت علمی، مدیر پژوهشی دانشکده علوم پزشکی نیشابور و دبیر مطالعه کوهورت سلامت سالمندی نیشابور، در مجله معتبر European Journal of Clinical Nutrition – Natureبا ضریب تاثیر (Impact factor) 2.935 به چاپ رسید.

این گزارش می افزاید: بخشی از پژوهش‌­های وی در سال 1394 منتج به چاپ این مقاله با عنوان

Serum high-sensitivity C-reactive protein as a biomarker in patients with metabolic syndrome: evidence-based study with 7284 subjects

 شده است. در این مطالعه بایوماکر hsCRP بر روی بیش از 7000 نفر از ساکنین شمال شرق کشور بررسی گردید و مشخص شد به طور معنی داری سطح آن در افراد مبتلا به سندرم متابولیک افزایش می یابد و یکی از عواملی است که سبب ایجاد Low-grade chronic inflammation در این بیماری می شود. این مطالعه نشان داد با افزایش تعداد کامپوننت های این بیماری در یک بیمار، سطح این بایومارکر نیز اضافه می شود و این نشان دهنده نقش التهاب در فیزیوپاتولوژی بیماری های متابولیک مانند سندرم متابولیک می باشد.

لازم به ذکر می باشد ژرنال European Journal of Clinical Nutrition – Nature زیرمجموعه ژرنال Nature (از معتبرترین مجلات علوم پزشکی) بوده و توسط مجموعه Nature Publishing Groupچاپ می شود. این ژرنال از سال 1999 تاکنون هم در زمینه پزشکی و هم تغذیه جزء ژرنال های Q1 (25% برتر ژرنال های علوم پزشکی) می باشد و دارای H-index: 119 می باشد.

لینک دسترسی به مقاله:

http://www.nature.com/ejcn/journal/v70/n11/full/ejcn2016111a.html

 

پیوند های مفید