امروز سه شنبه 19 اسفند ماه 1399 ساعت 11:32 ق ظ

پس از توانمندسازی کارشناسان سلامت روان معاونت بهداشت

مدیران سالن های آرایشی بانوان در زمینه پیشگیری از سوء مصرف مواد آموزش می بینند

مدیر گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی نیشابور از آموزش پیشگیری از سوء مصرف مواد برای مدیران سالن های آرایشی بانوان خبر داد.

دکتر محمدآذینی با اشاره به اینکه سوء مصرف مواد و داروها یکی از بزرگترین و در واقع مادر آسیبهای اجتماعی و معضلات جوامع امروزی است خاطرنشان کرد: پیشگیری از سوء مصرف مواد روش ها و راهبردهای متعددی در دو زمینه عرضه و تقاضا دارد که در حوزه پیشگیری از تقاضا نیل به این هدف نیاز به ارتقای آگاهی عمومی با آموزش مهارتهای زندگی و استفاده از ظرفیت رسانه های عمومی دارد.

دکتر آذینی مهار این معضل رابدون همکاری فعالانه مردم و توانمندسازی آنان و تربیت مربی برای آموزش همتایان غیرممکن دانست و افزود: اهمیت این موضوع زمانی بیشتر می شود که محصولات اعتیادآور امروزی توسط افرادی با ظاهر موجه و فریبنده و با وعده های وسوسه انگیز همچون شادابی و جوانسازی پوست، لاغری، از بین بردن بوی بد دهان و صدها ادعای دروغین دیگر و در قالب  کرم و پودرهای بدنسازی، عطر و ادکلن، شکلات و آدامس و ... ارایه می شود. بنابراین آموزش نقش اساسی را در کنترل و مهار این آسیب اجتماعی ایفا می کند.

مدیر گروه سلامت روان افزود: به منظور دستیابی به اهداف کاهش سوء مصرف مواد به ویژه در بانوان، کارگاه آموزشی "پیشگیری از سوء مصرف مواد ویژه ی کارکنان سالن های ورزشی و آرایشی بانوان" برای کارشناسان سلامت روان تشکیل گردید.

مهدیه خالقی پور کارشناس برنامه پیشگیری از سوء مصرف مواد، دخانیات و الکل نیز گفت: با توجه به اهمیت موضوع و نامه های ارسالی از سوی فرمانداری و شواری مبارزه با مواد مخدر استان در خصوص ضرورت آشنایی خانواده ها و نوجوانان در زمینه پیشگیری از سوء مصرف مواد و داروها این کارگاه آموزشی برای کارشناسان سلامت روان شاغل درمراکزخدمات جامع سلامت های نیشابور، فیروزه و زبرخان و با رعایت کامل دستورالعمل های بهداشتی برگزار گردید واین کارشناسان در مرحله بعد ملزم به انتقال آموزش ها به کارکنان سالن های ورزشی و آرایشی می باشند و تا پایان امسال 100 درصد این گروه هدف مورد آموزش قرار خواهند گرفت.

مهدیه خالقی پور افزود: آموزش توسط آقای دکتر محمد آذینی (مدیر گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد) و خانم دکتر زهره فروزش (کارشناس برنامه سلامت روان) در سه بخش زیر صورت پذیرفت:

1-    کلیات (تعاریف، علل سوء مصرف مواد و داروها، باورهای غلط و ...)

2-    اشنایی با مواد و داروهایی که مورد سوء مصرف قرار می گیرند تعاریف، علائم و عوارض و پیامدهای سوء مصرف و ...)

3-    اصول پیشگیری از سوء مصرف مواد (راهکارهای مقابله، مهارت خودآگاهی، مهارت حل مسئله، مهارت جرأت ورزی، مهارت کنترل هیجانات، نقش عوامل معنوی در پیشگیری و راهبردهای پیشگیری در سالن های آرایشی و ورزشی و ...)

وی در پایان یادآور شد: جزوات آموزشی در این حوزه ها در اختیار کارشناسان سلامت روان قرار گرفت تا در آموزش های آبشاری برای گروه های هدف مورد بهره برداری قرار گیرد.