سرپرست معاونت غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی نیشابور در خصوص باید و نباید های استفاده از محلول های ضد عفونی کننده دست و سطوح مطالب را عنوان کرد.

دکتر هادی حسین زاده در گفتگو با وب دا بیان کرد: با توجه به احتمال بروز آسیب ناشی از فراورده های ضدعفونی کننده تقلبی در بازار، هنگام استفاده از این فراورده های ضد عفونی کننده رعایت نکات زیر توصیه می شود:

• پیش از اقدام به ضدعفونی کردن دست ها و سطوح، باید به موارد مصرف و نحوه استفاده از فرآورده های ضد عفونی کننده توجه شود و اطمینان حاصل شود که محصول، دارای اعتبار و مجوز لازم از سازمان غذا و دارو می باشد.
  • قبل از استفاده از فرآورده های ضدعفونی کننده، باید به مشخصات روی برچسب و بسته بندی آن دقت شود. استفاده از فرآورده دقیقاً باید بر اساس مندرجات روی برچسب باشد و ضمن مطالعه نمادها و توصیه های هشدار دهنده بر روی بسته بندی (مانند قابلیت اشتعال، عدم اختلاط با دیگر ترکیبات، ممنوعیت استفاده در برخی سطوح، شرایط ذخیره و نگهداری در دما و فضای مناسب)، اقدامات اولیه در هنگام تماس اتفاقی فرآورده با پوست، چشم، دهان و استنشاق احتمالی آن بررسی شود.
  • باید دقت شود که فرآورده ضدعفونی کننده برای چه نوع مصرفی اعم از خانگی یا صنعتی و یا استفاده برای سطوح یا پوست تهیه شده است و به طور کلی باید نحوه مصرف فرآورده به خوبی مطالعه و بر طبق آن عمل شود.
  • به طور کلی هنگام استفاده از فرآورده های ضد عفونی سطوح، باید دقت شود که ضمن استفاده از دستکش، درصورت امکان ماسک و کفش محافظ، فضا به خوبی تهویه شود و پنجره ها برای جریان هوای تازه باز باشد چراکه بسیاری از گازهای منتشره از این فرآورده ها سمی، آزار دهنده و خطرناک است.
  • از جمله عوارض مصرف بیش از حد و تماس مکرر ترکیبات ضدعفونی کننده با پوست بدن، ایجاد خارش، خشکی، قرمزی و اگزمای پوست می باشد.بنابراین در مصرف محلول های ضدعفونی کننده اسراف نکنید.
  • از جمله عوارض مصرف بیش از حد و تماس مکرر ترکیبات ضدعفونی کننده با سیستم تنفسی انسان و استنشاق بخارات مربوط به این فراورده ها، بروز تنگی نفس، سرفه، خارش و سوزش ته حلق و آبریزش بینی می باشد. توصیه می شود برای پیشگیری از این عوارض از اختلاط این مواد با آب داغ و یا هر ترکیب ضدعفونی کننده و یا شوینده ای خودداری شود.
  • بر اساس گزارشات به دست آمده از فرآورده های ضد عفونی کننده تقلبی در بازار، به دلیل مشکل بودن تشخیص فرآورده های تقلبی از سالم، ضروری است، فرآورده های ضد عفونی کننده از مراجع رسمی و قانونی، مانند داروخانه ها و فروشگاه های زنجیره ای معتبر تهیه شود
  •  بر اساس مستندات علمی، مصرف خوراکی الکل طبی (اتانول) و یا غرغره کردن اتانول در محوطه دهانی هیچگونه اثری در پیشگیری از عفونت کرونا ویروس جدید ندارد و با خطر بروز مسمومیت ناشی از الکل همراه است.
  • بهتر است از استفاده محلول های الکلی به صورت پوستی در نوزادان جدا اجتناب شود، چراکه به عدم تکامل پوست نوزادان، الکل به مقدار زیادی از سطح پوست جذب می شود و احتمال بروز مسمومیت در نوزادان را افزایش می دهد.

در پایان سرپرست معاونت غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی نیشابور خواستار همکاری همشهریان عزیز با کارشناسان این معاونت شد که در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی وارائه محصولات ضدعفونی کننده بدون تاییدیه وزارت بهداشت مراتب را با تلفن 43352311 به کارشناس اداره نظارت بر مواد آرایشی و بهداشتی، خانم مهندس بیارجمندی گزارش دهند.