معاون غذا و داروی دانشکده علوم پزشکی نیشابور به مناسبت روز ایمنی موادغذایی2021 پیامی صادر کرد. به گزارش وب دا متن پیام دکتر هادی حسین زاده بدین شرح است.

هفتم ژوئن روزجهانی ایمنی موادغذایی نام داردکه امسال با شعار غذای ایمن امروز برای فردایی سالم نام گذاری شده است. این روز با عنوان روز جهانی ایمنی مواد غذایی نام‌گذاری شده است تا ‌خطرات مرتبط با غذا از جمله ریسک‌های مربوط به ایمنی غذا، سلامت بشر، شکوفایی اقتصادی، کشاورزی، دسترسی به بازار، صنعت توریسم و توسعه پایدار و همچنین تشخیص، مدیریت و اجتناب از این ریسک‌ها مورد توجه عموم قرار گیرد. اقدامات لازم به منظور حفاظت مواد غذایی در مقابل عوامل ویروسی، انگلی، باکتریایی و شیمیایی از مهمترین اهداف این رویداد است.

تامین ایمنی غذا، یک وظیفه مشترک بین تمام دولت‌ها، تامین‌کنندگان و مصرف‌کنندگان است. هرشخص موثر در زنجیره تولید غذا در اطمینان از ایمنی غذا و عدم آسیب‌رسانی آن به سلامت انسان نقش دارد. سازمان جهانی بهداشت با استفاده از روز ایمنی غذا، تلاش‌های خود را در راستای حفظ ایمنی غذا جهت‌دهی کرده و سعی در کاهش بار بیماری‌های ناشی از غذا در سراسر جهان دارد.

ارتباط ایمنی غذا با کووید ۱۹
در حال حاضر هیچ سندی در دست نیست که نشان دهد ویروس کرونا از طریق غذا منتقل می‌شود. روش‌های اصلی انتقال این ویروس از طریق قطراتی است که در اثر سرفه و عطسه شخص آلوده در محیط پراکنده شده و وارد سیستم تنفسی شخص سالم می‌شود.
با این وجود مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا برای اطمینان از ایمنی غذا در برابر ویروس کرونا، پس از خرید، قبل از جابه‌جایی مواد غذایی،‌ در جریان آماده‌سازی غذا و پیش از خوردن آن، شستن دستان با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه را ضروری می‌داند.

دکتر هادی حسین زاده

معاون غذا و داروی دانشکده علوم پزشکی نیشابور