طرح تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشكی، از فروردین ماه 1394 در دستورکار معاونت آموزشی وزارت بهداشت قرار گرفت و پس از اتمام مراحل کارشناسی و تدوین سند در مهرماه همان سال توسط دکتر باقر لاریجانی ابلاغ گردید.

به گزارش وبدا، برنامه تحول آموزش علوم پزشكی در قالب بسته های تحولی حول موضوعات زیر تدوین گردید.

• مرجعیت علمی
  • پاسخگویی و عدالت محوری
  • دانشگاه های نسل سوم
  • توسعه راهبردی برنامه های آموزشی
  • آمایش سرزمینی و مأموریت گرایی
  • اعتلای اخلاق حرفه ای
  • بین المللی سازی آموزش علوم‌پزشكی
  • توسعه آموزش مجازی

ارتقای نظام ارزیابی و اعتباربخشی مؤسسات و بیمارستان های آموزشی و ارتقای زیرساخت های آموزش علوم پزشكی در طی دوره پنج ساله پس از تصویب و ابلاغ طرح تحول آموزش، این برنامه الهام بخش هزاران پروژه و مداخله کوچک و بزرگ در دانشگاههای علوم پزشکی کشور بوده است. مع‌الوصف در سال‌های اولیه اجرای برنامه و در برخی از بسته ها و محورها مانند مرجعیت علمی، ابهامات مفهومی و نظری قابل توجه، توفیق هرگونه مداخله متعاقب را با مخاطره مواجه ساخته بود.

از شهریور سال 1397 و با واسپاری کلان پروژه مرجعیت علمی به مرکز ملی این مرکز با رهنمودهای دکتر علی اکبر حقدوست و از طریق اجرای مجموعه ای از مطالعات بنیادین و زمینه ساز، گام های بلندی را به سوی تبیین و شفاف سازی مفاهیم مرتبط به مرجعیت، شکل‌دهی و جهت‌بخشی به جریان فکری و گفتمان مرجعیت و برنامه‌ریزی و تمهید تحقق این آرمان برداشته است.

رویکرد اصلی مرکز مطالعات راهبردی آموزش پزشکی جهت نیل به مرجعیت علمی در نظام سلامت کشور مبتنی بر مرجعیت موسسه‌ای می باشد. در این رویکرد دانشگاه های علوم پزشکی با نگاهی راهبردی به اولویت های توسعه علمی کشور، بر روی مزیت های رقابتی خود تمرکز پیدا می‌کنند.

کتاب مرجعیت علمی دانشکده علوم پزشکی نیشابور شامل اطلاعات و تحلیل‌های مرتبط به مرجعیت و تصمیمات یا انتخاب دانشگاه در مورد حوزه‌های تمایز رسالت آکادمیک است.

این کتاب بر اساس اطلاعات محیطی، توان رقابتی و شاخص‌های علم سنجی تحت مدیریت مرکز ملی مطالعلات راهبردی آموزش پزشکی تدوین شده است.

و از طریق لینک زیر در دسترس علاقمندان قرار دارد. از کلیه علاقمندان و صاحب‌نظران دعوت می‌شود نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص کتاب مرجعیت با ما در میان بگذارند.

کتاب مرجعیت علمی دانشکده علوم پزشکی نیشابور

دکتر محمد ماروسی