رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی نیشابور از برگزاری ششمین کارگاه آموزشی مدیریت پیش ‌بیمارستانی تروما (PHTM) در روزهای ۱۳ و ۱۴ اسفند ماه  ۹۹ در محل دانشکده بهداشت نیشابور خبر داد.

مصطفی افشار نیک گفت: در این دوره ۲۴ نفر از کارکنان عملیاتی اورژانس ۱۱۵ نیشابور شرکت کردند و با آخرین اطلاعات و روش های برخورد با مصدومین ترومایی و حوادث ترافیکی آشنا شدند.

او ادامه داد: در ابتدا و انتهای این کارگاه از شرکت کنندگان بصورت کتبی و عملی آزمون بعمل آمد تا میزان اثر بخشی کارگاه سنجیده شود از خصوصیات این دوره می توان به شبیه سازی مصدومین از طریق بیمارنما و گریم متناسب آنها نسبت به آسیب وارده به مصدوم اشاره کرد که به فراگیران کمک می کرد تا حد زیادی در ارزیابی مصدوم با وضعیت واقعی تری روبرو شوند.

مصطفی افشار نیک افزود : هدف از برگزاری این دوره را مدیریت زمان انتقال مصدوم از صحنه حادثه به مراکز درمانی دانست و افزود: داشتن عملکرد یکسان همه تکنسین‌های اورژانس کشور در زمان مواجه با مصدومین حوادث می‌تواند بازدهی و سرعت عمل کار را به مقدار چشمگیری افزایش دهد.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی نیشابور یادآور شد: با برگزاری پنج دوره کارگاه مدیریت پیش بیمارستانی تروما و اعزام تعدادی از کارکنان به کارگاه های استانی تمامی کارکنان عملیاتی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی نیشابور موفق به اخذ گواهی این دوره شدند.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی یادآور شد: این دوره توسط متخصصین طب اورژانس و اساتید با تجربه دانشکده علوم پزشکی نیشابور تدریس شد که در پایان این کارگاه با انجام آزمون های علمی و عملی آقایان حسین حاتمی رتبه برتر، جواد نقابی رتبه دوم و رضا ایروانی رتبه سوم را کسب نمودند که با اهدای جوایزی تقدیر بعمل آمد.

تروما :(Trauma) در دانش پزشکی به هر نوع ضربه، جراحت، شوک٬ آسیب و حادثه وارد شده بر بدن انسان گفته می شود با این شرط که از خارج به بدن وارد شود و عامل درونی یا بیماری در بدن علت ایجاد آسیب نباشد.

(PHTM: Prehospital trauma management)