امروز یکشنبه 17 فروردین ماه 1399 ساعت 14:07 ب ظ

روش‌های تهیه محلول‌های ضدعفونی جهت از بین بردن ویروس کرونا

روش‌های تهیه محلول‌های ضدعفونی جهت از بین بردن ویروس کرونا:

1-  روش تهیه محلول کلر از وایتکس برای گندزدایی سطوح و محیط:
به ازای هر 1 لیتر آب (معادل 4 لیوان)، 2 قاشق غذاخوری وایتکس خریداری شده از فروشگاه‌های معتبر را اضافه نموده و در ظرف ترجیحاً پلاستیکی ریخته درب آنرا ببندید و در جای خشک و خنک و تاریک نگهداری کنید. محلول کلر تهیه شده بمدت 24 ساعت قابلیت استفاده برای گندزدایی سطوح بصورت اسپری یا با استفاده از دستمال مرطوب را دارد.

نحوه‌ی گندزدایی سطوح با استفاده از محلول کلر تهیه شده از وایتکس:
الف) گندزدایی سطوح به روش اسپری محلول کلر
قبل از گندزدایی ابتدا سطوح موردنظر با استفاده از یک دستکمال تمیز برای حذف گرد و غبار و آلودگی‌ها تمیز گردد و سپس محلول کلر را بر روی سطوح موردنظر اسپری نمایید به گونه‌ای که لایه‌ی نازکی از قطرات محلول بر روی سطوح قابل مشاهده باشد. پس از گذشت زمان 5 دقیقه، سطح موردنظر گندزدایی گردیده و بدون هیچ‌گونه نگرانی قابلیت استفاده را دارد.
ب) گندزدایی سطوح به روش آغشته‌کردن دستمال یا تی با محلول کلر:
قبل از گندزدایی ابتدا سطوح موردنظر با استفاده از یک دستمال تمیز یا تی خیس برای حذف گرد و غبار و آلودگی تمیز گردد و سپس دستمال خیس یا تی تمیز را در محلول کلر غوطه‌ور نموده و سطح مورد نظر را با استفاده از دستمال یا تی گندزدایی شود. پس از گذشت 5 دقیقه، سطح مورد نظر گندزدایی گردیده و بدون هیچ‌گونه نگرانی قابلیت استفاده را دارد.

"محلول کلر به اندازه‌ی نیاز روزانه تهیه و استفاده شود"

2-  روش تهیه محلول کلر از وایتکس برای گندزدایی البسه، فرش، موکت، و مبل‌های پارچه‌ای:
الف) گندزدایی البسه با استفاده از ماشین ظرفشویی:
به ازای هربار استفاده از ماشین لباسشویی 5 لیتری، 4 قاشق غذاخوری وایتکس را هنگام شستشو به ماشین اضافه کرده و پس از اتمام شستشو و خشک شدن البسه، قابلیت استفاده را خواهند داشت.
ب) گندزدایی فرش، موکت و مبل پارچه‌ای:
به ازای هر 1 لیتر آب (معادل 4 لیوان)، 1 قاشق غذاخوری وایتکس را اضافه نموده، در ظرف ترجیحاً پلاستیکی ریخته درب آنرا ببندید و در جای خشک و خنک و تاریک نگهداری کنید. محلول کلر تهیه شده بمدت 24 ساعت قابلیت استفاده برای گندزدایی فرش، موکت، مبل‌های پارچه‌ای بصورت اسپری یا با استفاده از دستمال مرطوب را دارد. محلول موردنظر را می‌توان بر روی فرش، موکت، مبل پارچه‎ای اسپری نموده و پس از خشک شدن محل مورد نظر از گندزدایی آن اطمینان داشته باشید و یا می‌توانید از دستمال تمیز آغشته به محلول کلر تهیه‌شده برای گندزدایی فرش، موکت، مبل پارچه‎ای استفاده نمایید.

3- روش تهیه محلول ضدعفونی دست با پایه الکلی با استفاده از الکل طبی 96 درصد (اتانول):

جهت تهیه الکل 70% برای ضدعفونی، به ازای هر سه لیوان اتانول 96%، 1 لیوان آب به آن اضافه نمایید و سپس برای ضدعفونی کردن دست یا گندزدایی سطوح به روش اسپری استفاده کنید.

" الکل طبی یا اتانول را حتما از داروخانه‌ها یا فروشگاه‌های معتبر خریداری نمایید و به هیچ عنوان از الکل صنعتی یا الکل چوب یا متانول جهت ضدعفونی استفاده نکنید. الکل صنعتی سمی بوده و منجر به نابینایی یا حتی مرگ شده و از راه تنفس و پوست نیز جذب بدن  می‌شود."

منبع:
دستورالعمل مراقبت، تشخیص، درمان و ارائه خدمات بالینی و ارجاع بیمارات مشکوک، محتمل و قطعی عفونت 2019-nCOV nCOV (کرونا ویروس جدید-2019) شناسایی شده در چین، تهیه شده در معاونت‌های بهداشت، درمان و غذا و دارو، نسخه‌ی بهمن 1398(کاری از گروه اپیدمیولوژی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی شهیدبهشتی و کرمان)

محدثه کریمی نژاد

عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی نیشابور