امروز یکشنبه 17 فروردین ماه 1399 ساعت 13:51 ب ظ

کروناویروس و لزوم حفظ سلامت روان جامعه

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت مدیر گروه سلامت روان در خصوص حفظ سلامت روان و کرونا ویروس (کروید-19) مطالبی عنوان کرد.

بنا بر این گزارش دکتر محمدآذینی کروناویروس‌ها را خانواده بزرگی از ویروس‌ها و زیر مجموعۀ کروناویریده دانست  که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری‌های شدیدتری همچون سارس، مرس و کووید ۱۹ را شامل می‌شود.

دکتر آذینی خاطرنشان کرد: علاوه بر رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از ابتلاء به کروناویروس شامل:و شستشوی مکرر دست‌ها ، خودداری از تماس نزدیک با فردی که به بیماری تنفسی مبتلا است و.....که به وفور از رسانه ها اعلام می گرددرعایت چند نکته برای کاهش فشارروانی ناشی از این بیماری باید مد نظرقرارگیرد.

وی با تاکید بر لزوم به دست آوردن اطلاعات دقیق از منابع معتبر شامل سایت وزارت بهداشت، رسانه ملی و سایت دانشکده علوم پزشکی نیشابور عدم تکرار شایعات درخانواده، محل کار، اماکن عمومی و.... را خواستار شد و از مردم خواست برای صحبت کردن و راهنمایی گرفتن از افراد مورد اعتمادمانند پزشکان، کارشناسان بهداشتی و امدادگران رسمی کمک بگیرند.

وی پیروی کامل از ضوابط و مقررات ویژه ی در نظر گرفته شده را یادآور شد و افزود:  جهت دریافت اطلاعات مناسب از قبیل علایم بیماری، راه های انتقال و روش های پیشگیری از بیماری و آدرس و نحوه مراجعه به مراکز درمانی اختصاصی، حتما اطلاعیه های وزرات بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت را مطالعه بفرمایندوازانتشار اخبار و شایعات و مطالب طنز و شوخی جدا بپرهیزند.

آذینی در پایان به اندازه کافی استراحت کردن و به طور منظم غذا خوردن و آب آشامیدن وانجام فعالیت هایی که باعث آرامش می شود (کمک به دیگران،  ورزش، عبادت، بازی و تفریح و ...) را به همه توصیه کرد ودر پایان یادآور شد: ابتدای هر اپیدمی، نگرانی‌هایی درباره آن بیماری به وجود می‌آید که نباید دامن زده شود بلکه باید ناراحتی‌های ایجاد شده را از بین برد و کنترل کرد.

وی اظهار امیدواری کرد : آمادگی کامل و همکاری همه ی دست اندرکاران سلامت و نگاه واقع بینانه و با خویشتنداری جامعه و دوری از دامن زدن به شایعات این بحران را کنترل خواهد کرد.