امروز جمعه 15 آذر ماه 1398 ساعت 22:05 ب ظ

در ایران آمار ابتلا به عارضه دررفتگی لگن در نوزادان یک تا پنج در هزار است

رئیس انجمن رادیولوژی ایران گفت: در ایران آمار ابتلا به عارضه دررفتگی لگن در نوزادان یک تا پنج در هزار می‌باشد که از این میزان حدود ۲ درصد دچار دررفتگی کامل هستند.

دکتر مهرزاد مهدیزاده افزود: این عارضه در میان نوزادانی که در هنگام تولد با پا به دنیا آمده‌اند بیشتر دیده شده و در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع موجب می‌شود بعدها دچار لنگش در راه رفتن بشوند.

دانشیار دانشگاه تهران اظهار داشت: در صورت تشخیص این بیماری در نوزادان تا قبل از سه ماهگی بدون عمل جراحی قابل درمان است و در کشورهای اروپایی از سالها قبل غربالگری درفتگی لگن نوزادان انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر غربالگری دررفتگی لگن در تهران و شهرهای اصفهان، شیراز و مشهد انجام می‌شود بیان کرد: امروز هزینه سونوگرافی لگن ۴۰ هزار تومان و عمل جراحی لگن برای هر پا حدود ۱۶ میلیون تومان است که مشکلات و عوارض جانبی هم دارد.

دکتر مهدی زاده تصریح کرد: تا کنون بیش از ۲۰ کارگاه در این رابطه در کشور برگزار شده و امیدواریم وزارت بهداشت با به رسمیت شناختن طرح غربالگری دررفتگی لگن نوزادان تازه به دنیا آمده هزینه آن را تحت پوشش بیمه درآورد.

عارضه دررفتگی لگن در میان دختران شایع‌تر است.