امروز یکشنبه 17 آذر ماه 1398 ساعت 03:03 ق ظ

نقش ورزش در نشاط و سلامت روان بانوان

مدیر گروه سلامت روان معاونت بهداشت در خصوص نقش ورزش در سلامت بانوان، مطالبی عنوان کرد.

دکتر محمدآذینی با اشاره به این که زنان نیمی از جمعیت جامعه بشری را تشکیل می دهند ودر برنامه ریزی ها باید این موضوع مد نظر قرار گیرد، ورزش و فعالیت بدنی را از عوامل بسیار مهم در تامین سلامت آنان دانست.

دکتر آذینی با اشاره به هفته ملی سلامت بانوان ایرانی گفت: تأمین رفاه جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی برای زنان كه در دوره ها و مراحل مختلف، زندگی پر مسئولیت خویش را پشت سر می گذارند از اهمیت زیادی برخوردار است و ورزش  از یک طرف وسیله ای برای ارتقای سلامت جسمانی است و از طرف دیگر رابطه ی تنگاتنگی با سایر ابعاد سلامت، یعنی سلامت روان، اجتماعی و معنوی دارد.

وی در ادامه گفت : ورزش و فعالیت بدنی با نشاط و شادابی که ایجاد می کند باعث کاهش اضطراب و افسردگی شده، اعتماد به نفس را بالا می برد و با نزدیک کردن افراد به یکدیگر و ایجاد همدلی، سلامت اجتماعی و معنوی را ارتقا می دهد.

دکتر آذینی تصریح کرد: در بحث ورزش، (با رعایت قوانین مربوطه) جنسیت مطرح نمی باشد و زنان محدودیتی در این زمینه نباید داشته باشند مگر در مواردی که به سلامتی آنان لطمه وارد شود.

وی استفاده از ورزش‌های مختلف راموجب تحولات فیزیولوژی در مغز دانست و کاهش بسیاری از مشکلات فکری و درگیری‌های ذهنی را از تاثیرات آن عنوان کرد.

مسئول هیئت ورزش های همگانی دانشکده علوم پزشکی تصریح کرد: فعالیت جسمانی و ورزش می‌تواند علاوه بر کمک به درمان اختلالات روانی زنان، از بروز آن نیز پیشگیری کرده و موجب تقویت ذهن و حافظه، رفع وسواس، رفع افسردگی، ایجاد نشاط و تأثیر مثبت در سلامت روانی و جسمی فرد گردد.

دکتر آذینی کاهش فشارهای روحی و روانی، مقابله با کم خوابی و افسردگی، افزایش نشاط و شادابی و آرامش روحی، افزایش اعتماد به نفس، تقویت روحیه ی همکاری و همدلی را مهمترین آثار مثبت ورزش برشمرد.

وی در پایان افزود: بی شک بدون بحث جنسیتی، ورزش هم برای مردان و هم برای زنان مفید است اما ورزش های سنگین و خشنی که سلامت آنان را به خطر می اندازد، هم برای مردان و هم برای زنان مضر خواهد بود و توصیه نمی شود. در هر صورت بهتر است ورزش تحت نظر کارشناسان مربوطه انجام شود و در صورت داشتن بیماری خاص با پزشک معالج و کارشناسان تربیت بدنی در مورد میزان و شدت فعالیت بدنی مشورت های لازم صورت پذیرد.