امروز جمعه 15 آذر ماه 1398 ساعت 23:35 ب ظ

پیام رئیس دانشکده به مناسبت هفته جهانی دیابت

رئیس دانشکده علوم پزشکی نیشابور به مناسبت هفته جهانی دیابت پیامی صادر کرد. متن پیام دکتر محسن عظیمی نژاد بدین شرح است:

بسمه تعالی

روز جهانی دیابت در سال ۱۹۹۱ توسط فدراسیون بین المللی دیابت و سازمان جهانی بهداشت، در پاسخ به افزایش نگرانی درباره افزایش تهدید سلامتی افراد با این بیماری، پایه گذاری و با گذر از تصویب سازمان ملل در سال ۲۰۰۶ میلادی، به عنوان روز جهانی شناخته شد.

با توجه به اهداف سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر و عوامل خطر مرتبط، دولت جمهوری اسلامی ایران نیز متعهد شدکه سیر صعودی شیوع دیابت را تا سال 1404 متوقف کند.بدین منظور همگام با اجرای برنامه مراقبت های ادغام یافته بیماری های غیر واگیر، امسال نیز همانند سال های گذشته به منظور آگاهی همشهریان عزیز درباره این بیماری و تاکید بر اهمیت اصلاح شیوه زندگی، همانند سال های گذشته روز های 18 لغایت 24 آبان ماه به عنوان هفته ملی دیابت نام گذاری شده است.

پرواضح است که خانواده و به ویژه مادر خانواده، نقش مهمی در رفع عوامل خطر قابل تغییر برای دیابت نوع دو ایفا می کنند. چرا که ایجاد یک سبک زندگی سالم بدون دخالت و مدیریت بانوان در خانواده امکان پذیر نخواهد بود لذا شعار روز جهانی دیابت با عنوان «از خانواده خود محافظت کنید» اعلام شده است.

در نیشابوربیش از دوازده هزار نفر به بیماری دیابت مبتلا هستند لذا کنترل و پیشگیری از این بیماری، همّت همگانی را می طلبدکه با مراجعه مردم به پایگاه ها و مراکز خدمات جامع سلامت و انجام خطرسنجی و بررسی سلامتی آنان محقق خواهد شد.

اینجانب، ضمن تشکر از کلیه دست اندرکاران پیشگیری، آموزش، کنترل و درمان دیابت درحوزه بهداشت و درمان، برای همه آنان سلامتی و توفیق روز افزون از درگاه ایزد منان خواستارم. امیدوارم با رعایت سبک زندگی سالم، همه مردم ایران به ویژه شهروندان فهیم نیشابوری از سلامتی و بهروزی بیش از پیش بهره مند باشند.

دکتر محسن عظیمی نژاد_ رئیس دانشکده علوم پزشکی نیشابور