امروز دوشنبه 28 مرداد ماه 1398 ساعت 17:45 ب ظ

نیمی از معلولیت ها در مادرزادی هستند

رییس دانشکده علوم پزشکی گفت: از سال ۹۲ تاکنون برتعداد معلولان افزوده شده است و ۵۰ درصد از آن ها معلولان  مادرزادی هستند.

دکتر محسن عظیمی نژاد در نشست پیشگیری از معلولیت ها بیان کرد: امروزه عملكرد دانش ژنتیك در مدیریت بیماری ها با برداشتی كه متولیان سلامت در دهه های گذشته از این دانش داشته اند كاملا متفاوت است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه هم چنین افزود: در گذشته عدم دسترسی به سطح ژنتیكی حیات و ناشناخته بودن تاثیر ژن ها بر تداخل عوامل محیطی با سلامت  انسان این علم را به مجموعه ای از  سندرم ها و محاسبات احتمال آماری غیرتاثیرگذار از میزان خطر تبدیل كرده بود.

وی با تاکید بر اهمیت و لزوم «مشاوره ژنتیک» در پیشگیری از پیامدهای احتمالی بیماری و کاهش ابتلا یا  انتقال آن به سایر خویشاوندان خاطرنشان کرد: دانش ژنتیك به عنوان یكی از علوم زیربنایی پزشكی است که به تشخیص، پیشگیری و درمان هدفمند بیماری ها  به نحو موثری كمك می‌كند نیز بر سلامت باروری و بارداری که از زیربناهای سلامت جمعیت و خانواده ها بشمار می رود  موثر است.

رییس دانشکده علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: کشور در برنامه  توسعه ششم  به  توسعه مراکز تشخیص ژنتیک  بهزیستی  توجه داشته است. در نیشابور نیز  آزمایشگاه ژنتیک  واقع در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی حکیم  از سال ۹۲ راه اندازی شده است و تیمی مجرب و متخصص  در این آزمایشگاه مشغول بکار هستند و تاکنون در غربالگری، تشخیص و درمان بیماری های ژنتیک و نادر فامیلی قدم بزرگی در جهت سلامت مردم برداشته شده است.

نشست پیشگیری از معلولیت ها روز یکشنبه هجدهم خرداد ۹۸ در سالن همایش های سیمرغ باغرود به همّت اداره بهزیستی برگزار شد.

www.3dots.ir