امروز یکشنبه 26 خرداد ماه 1398 ساعت 09:23 ق ظ

نیمی از معلولیت ها در شهرستان مادرزادی هستند

رییس دانشکده علوم پزشکی گفت: از سال ۹۲ تاکنون برتعداد معلولان شهرستان افزوده شده است و ۵۰ درصد از آن ها معلولان  مادرزادی هستند.

دکتر محسن عظیمی نژاد در نشست پیشگیری از معلولیت ها بیان کرد: امروزه عملكرد دانش ژنتيك در مديريت بيماري ها با برداشتي كه متوليان سلامت در دهه هاي گذشته از اين دانش داشته اند كاملا متفاوت است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه هم چنین افزود: در گذشته عدم دسترسي به سطح ژنتيكي حيات و ناشناخته بودن تاثير ژن ها بر تداخل عوامل محيطي با سلامت  انسان این علم را به مجموعه ای از  سندرم ها و محاسبات احتمال آماري غيرتاثيرگذار از ميزان خطر تبديل كرده بود.

وی با تاکید بر اهمیت و لزوم «مشاوره ژنتیک» در پیشگیری از پیامدهای احتمالی بیماری و کاهش ابتلا یا  انتقال آن به سایر خویشاوندان خاطرنشان کرد: دانش ژنتيك به عنوان يكي از علوم زيربنایی پزشكي است که به تشخيص، پيشگيري و درمان هدفمند بيماري ها  به نحو موثری كمك مي‌كند نیز بر سلامت باروری و بارداری که از زیربناهای سلامت جمعیت و خانواده ها بشمار می رود  موثر است.

رییس دانشکده علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: کشور در برنامه  توسعه ششم  به  توسعه مراکز تشخیص ژنتیک  بهزیستی  توجه داشته است. در نیشابور نیز  آزمایشگاه ژنتیک  واقع در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی حکیم  از سال ۹۲ راه اندازی شده است و تیمی مجرب و متخصص  در این آزمایشگاه مشغول بکار هستند و تاکنون در غربالگری، تشخیص و درمان بیماری های ژنتیک و نادر فامیلی قدم بزرگی در جهت سلامت مردم شهرستان برداشته شده است.

نشست پیشگیری از معلولیت ها روز یکشنبه هجدهم خرداد ۹۸ در سالن همایش های سیمرغ باغرود به همّت اداره بهزیستی شهرستان برگزار شد.

www.3dots.ir