امروز یکشنبه 17 فروردین ماه 1399 ساعت 13:21 ب ظ

برگزاری جلسه فرایند اجرایی کد سما

معاون درمان دانشکده علوم پزشکی نیشابور از برگزاری جلسه هماهنگی کد سما 724 روز دوشنبه سی ام دی در مرکز آموزشی پژوهشی و درمانی 22 بهمن خبر داد.

دکتر قاسم مشارموحد گفت: طرح 724 در صورت مراجعه بیماران زیر 3 ساعت از زمان بروز سکته ی مغزی، جهت کاهش عوارض، ناتوانی و از کارافتادگی بیمار به صورت 7 روز هفته و 24 ساعت شبانه روز در این دانشکده فعال می باشد.

او گفت: عوارض سکته های مغزی می تواند با اجرای این طرح کاهش یافته و بیماران پس از دریافت خدمات درمانی مناسب در اورژانس تحت نظر پزشکان نورولوژی قرار گرفته و پس از بستری در بخش ای سی یو تحت درمان با داروی رتپلاز قرار می گیرند.

وی گفت: در این جلسه دکتر امیر صادق علیمردانی دبیر اجرایی کد 724 به عنوان مدرس کارگاه، الزامات راه اندازی و فعالیت کد ۷۲۴، فرایند ارجاع بیمار از اورژانس پیش بیمارستانی به بیمارستان مجری طرح، فرایند فعال سازی در بیمارستان، اندیکاسیون های تزریق و مراقبت بعد از تزریق منطبق با جدیدترین دستورالعمل های ابلاغی از وزارت متبوع را به متخصصان طب اورژانس، متخصصان مغز و اعصاب، مدیران و پرستاران مرکز آموزشی و پژوهشی و درمانی 22 بهمن ارائه داد.

دکتر مشارموحد راه‌های تشخیص سکته مغزی را بدین شرح یادآور شد: از فرد مورد نظر بخواهید لبخند بزند. به دنبال علائم افتادگی صورت در یک سمت باشید، از بیمار بخواهید دست هایش را بالا ببرد. ببینید که آیا در بالا بردن یکی از آن ها دچار مشکل می شود یا خیر، از او بخواهید یک عبارت را تکرار کند و درصورت عدم توانایی به سکته ی مغزی مشکوک شوید، زمان را از دست ندهید و اگر فرد علائم سکته مغزی را داشت بلافاصله با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید.

در پایان جلسه تبادل نظر بین گروه های تشخیص پاراکلینیک، گروه تخصصی نورولوژی و طب اورژانس صورت گرفت.