امروز چهارشنبه 24 مهر ماه 1398 ساعت 06:53 ق ظ

در کمیته برون بخشی تب مالت مطرح شد:

با همّت جمعی می توانیم چهره منطقه را نسبت به تب مالت تغییر دهیم

رئیس دانشکده علوم پزشکی در کمیته بیماری تب مالت در جمع مسئولان نیشابور و معاونان  و مدیران دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: با یک تلاش همگانی می توانیم در یک سال آینده چهره شهر را نسبت به بروسلولز( تب مالت) تغییر دهیم.

دکتر محسن عظیمی نژاد در این کمیته که همزمان با روز دامپزشکی صورت گرفت با تبریک این روز به رئیس سازمان دامپزشکی نیشابور دکتر سلیمانی بیان کرد: تب مالت به عنوان یکی از مهم ترین بیماری های مشترک انسان و دام محسوب شده و این بیماری همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار می گیرد.

عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی نیشابور با اشاره به این که میزان این بیماری در جمعیت روستانشین به واسطه تماس مستقیم با فرآورده های دامی و یا مصرف فرآورده های لبنی آلوده و ... بیشتر از جمعیت شهری است، بیان کرد:  239 مورد جدید  بروسلولز در نیشابور و فیروزه شناسایی شده است.

رئیس دانشکده علوم پزشکی در ادامه خاطر نشان کرد: در اپیدمیولوژی بیماری ها از جمله بیماری تب مالت  مولفه ای با عنوان «سال های از دست رفته عمر» یا سال های عمرهمراه با معلولیت» مطرح است و با توجه به این که فرایند درمان این بیماری هشت هفته زمان می برد تا فرد عاری از نشانه ها (free symptom) شود؛ صرف نظر از هزینه های درمانی، مسایل اقتصادی خانوار ها را به دلیل از کارافتادگی تحت تاثیر قرار می دهد.

دکتر محسن عظیمی نژاد افزود: میزان این بیماری در کشور 19 در 100 هزارنفر  و میزان شیوع آن در نیشابور و بویژه فیروزه 120 در 100  هزار نفر است که این میزان بر میانگین کشوری تاثیر گذار است.

وی در پایان خواستار استمرار این جلسات در نیشابور و مناطق حومه از جمله فیروزه و  میان جلگه شد و از تمام دست اندرکاران حوزه سلامت، روحانیون و شوراها خواست برای آگاهی بخشی به مردم در خصوص این بیماری و بیماری های مشترک انسان و دام و کاهش آن ها بسیج شوند.

کمیته برون بخشی بیماری تب مالت با حضور رییس دانشکده علوم پزشکی نیشابور، رئیس اداره دامپزشکی نیشابور و سرپرست معاونت بهداشت و  دیگر مسئولان نیشابور،  صبح روز یکشنبه در سالن کنفرانس دیالیز معاونت بهداشت برگزار شد.