امروز چهارشنبه 31 مرداد ماه 1397 ساعت 11:27 ق ظ

حذف کامل قلیان از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی شهرستان نیشابور

مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت نیشابور به حول و قوه الهی و با افتخار می توان حذف کامل قلیان از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی شهرستان نیشابور، را اعلام کرد .

مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت : استعمال دخانیات شایع ترین عامل قابل پیشگیری مرگ وناتوانی و دومین علت اصلی مرگ در جهان است . در حال حاضر ، استعمال دخانیات مسئول یک مورد از هر ده مورد مرگ افراد بزرگسال است و به این ترتیب سالانه حدود 6 میلیون مرگ در اثر مصرف دخانیات در سراسر جهان رخ می دهد .

مهندس سعید یگانه پور در گفتگو با خبر وب­دا، افزود : گروه گروه بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت نیشابور مصمم گردید، طبق رسالت سازمانی خویش و در راستای حفظ سلامت و بهداشت جامعه و اجرای ممنوعیت استعمال دخانیات در اماکن عمومی و بنابر ماده 13 قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات مصوب سال 1385 مجلس محترم شورای اسلامی و آئین نامه اجرایی قانون فوق مصوبه سال 1386 هیئت محترم وزیران ، نسبت به اجرای کامل این قوانین اقدام نموده و گامی اساسی در زمینه ریشه کنی این معضل بردارد .

وی اظهار داشت: از این رو سیاست هایی را تدوین و بر اساس آن گام برداشت که در ذیل به تعدادی از آنها اشاره می گردد .

1- ارائه آموزش های لازم به اقشار مختلف مردم از طریق تهیه متون آموزشی در خصوص عوارض ناشی از مصرف دخانی و مخاطرات بهداشتی فراوان آن و توزیع در مناسبت های مختلف .

2- توزیع و نصب 2000 استیکر دخانیات ممنوع در کلیه مراکز ، اماکن عمومی ، ادارات و پایانه های حمل و نقل شهری و برون شهری .

3- جلب حمایت دستگاه های ذیربط خصوصا اداره نظارت بر اماکن عمومی نیروی انتظامی و ایجاد اکیپ های مشترک بازدید .

4- تهیه اخطاریه بهداشتی مبنی بر جمع آوری کامل قلیان از اماکنی که اقدام به عرضه قلیان می نمایند ( با امضای دادستانی محترم دادسرای عمومی و انقلاب ، رئیس اتاق اصناف ، فرماندهی نیروی انتظامی ، معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ) .

5-توزیع اخطاریه فوق در کلیه مکانهای عرضه قلیان .

6-افزایش بازدیدهای اکیپی از سطح شهر در ساعات مختلف شبانه روز گاها تا پاسی از شب و جمع آوری قلیان .

7- برخورد و اقدام قانونی با متخلفین از طریق معرفی به مراجع قضایی و اجرای حکم پلمپ ازسوی دادستان محترم شهرستان با استناد به اخطاریه های مذکور .

8-اخذ تعهد از متصدیان صنوف پلمپ شده مبنی بر عدم عرضه مجدد قلیان پس از بازگشایی .

9-نصب بنر در پارک ها و فضای سبز ، مبنی بر عدم استعمال دخانیات در مکان های مذکور با مشارکت شهرداری و نیروی انتظامی

10-معدوم نمودن قلیان ها طی مراسمی با دعوت از مسئولین شهرستانی و اطلاع رسانی به عموم مردم با استفاده از پوشش خبری نمایندگی صدا و سیمای استان خراسان رضوی

11-تهیه و تحویل اخطاریه به متصدیان عرضه ادوات قلیان ، مبنی بر ممنوعیت تبلیغات هرگونه محصولات دخانی و ادوات قلیان جهت ساماندهی وضعیت این صنوف .

مهندس یگانه پور در پایان خاطرنشان کرد: در طول دوره طرح ، این گروه در 2 نوبت و طبق هماهنگی انجام شده با دادستانی شهرستان اقدام به معدوم سازی قلیانهای جمع آوری شده از سطح عرضه به تعداد تقریبی 1500 عدد نمود و هم اکنون به حول و قوه الهی و با افتخار می توان حذف کامل قلیان از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی شهرستان ، را اعلام نمود .

گفتنی است:  این موفقیت را مرهون تلاش کلیه همکاران و نیز تمامی ارگان های درگیر در طرح خصوصا اداره نظارت بر اماکن عمومی نیروی انتظامی که با تلاش شبانه روزی خود ما را در رسیدن به این مهم یاری نمودند نیز می دانیم .

• دانشجویان
  • اساتید